Elaine Olsthoorn: Comté Vieux Saint Antoine met wilde witlof relish en Farmhouse IPA van brouwerij KEES

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comté Vieux Saint Antoine met wilde witlof relish en Farmhouse IPA van brouwerij KEES.

Ingrediënten:

• Comté Vieux Antoine kaas

• Verse witlofblaadjes

• Dessertlepel wilde witlof relish van Wilde Chutney

Bereiding:

De Comté Vieux Saint Antoine kaas op kamertemperatuur serveren. Deze harde kaas van rauwe koemelk, is afkomtig uit de Franse Jura en gerijpt op 1100 meter hoogte. De kaas over de verse witlofblaadjes verdelen en met een dessertlepel witlof relish garneren.

Motivering van de keuze voor het bier Farmhouse IPA van brouwerij KEES.

1.In het begin weten de kaas kristallen, voornamelijk calcium sulfaten, de hopbitterheid te verstevigen

2.Dan walst de romigheid van de kaas samen met de moutigheid van het bier

3.Opgevolgd door de bitterheid en de lichte zurigheid van de relish en het blad als ware een coda; op zoek na een encore.

Elaine Olsthoorn

 

De witlof relish is verkrijgbaar bij Elaine haar webshop Wilde Chutney (www.wildechutney.nl)

Dit geldt ook voor chutneys, pickles, soorten mosterd en andere lekkernijen. Zeer aan te bevelen.