Avocadopuree met tomaat en garnalen
Ingrediënten voor vier personen:
Bereidingswijze:
De schoongemaakte middelgrote garnalen met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De avocado pureren, citroensap erdoor roeren en eventueel zeven voor een fijne puree. De zaadlijst en zaadjes uit de trostomaten verwijderen en in gelijkmatige partjes snijden. De olie in een wok verwarmen, de garnalen roerbakken en uit de wok halen. De garnalen kunnen eventueel ook kort om en om geroosterd worden op de grillpan of op de barbecue. Bestrooien met cajunkruiden. De avocadopree over de partjes tomaat verdelen en met de garnalen garneren. Aanbevolen bieren: pils (niet te zwaar gehopt), witbier, Weissbier, Saison, blond bier tussen 5 en 7 vol%.
Rundertartaartjes met kastanjechampignons, bleekselderij en ontbijtspek
Ingrediënten voor vier personen:
Bereidingswijze:
De kastanjechampignons schoon borstelen, harde onderkant afsnijden en in kleine blokjes snijden. Twee eetlepels olie in een wok of koekenpan verhitten en de blokje s kastanjechampignon en bleekselderij kort roerbakken. Al roerende de runderfond toevoegen en nog kort verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. Het ontbijtspek in gelijkmatige plakjes snijden en in een droge koekenpan licht krokant bakken. Kleine tartaartjes vormen met een diameter van ongeveer 5 tot 6 cm, iets plat slaan en aan beide kanten in drie eetlepels lichtbruin bakken. Zo warm mogelijk met de saus, de plakjes licht krokant gebakken ontbijtspek of krokante bacon en stokbrood serveren. Aanbevolen bieren: amber (Spéciale Belge), dubbel tussen 6 en 8 vol%, bockbier tussen 6 en 8 vol%.
Gerookte eendenborstfilet met honing- sinaasappeldressing en pistachenootjes
Ingrediënten voor vier personen:
Bereidingswijze:
In een mengkom een dressing maken van de bloemenhoning, het sinaasappelsap en de zonnebloemolie. Met de staafmixer goed roeren en op smaak brengen met peper en zout. De gemengde sla over bordjes verdelen en de dunne plakjes eendenborstfilet erop rangschikken. De dressing er gelijkmatig over druppelen. Serveren met licht geroosterd stokbrood of reepjes ciabatta. Aanbevolen bieren: amber (Spéciale Belge), blond tussen 5 en 8 vol%, bockbier tussen 6 en 8 vol%, Rauchbier (niet te zwaar gerookt) tussen 6 en 8 vol%, India Pale Ale (niet te zwaar gehopt) tussen 5 en 7 vol%.
Broccoliroosjes met blauwaderkaas
Ingrediënten voor vier personen:
Bereidingswijze:
De broccoliroosjes in een stoommandje boven kokend water beetgaar stomen en af laten koelen. In een koekenpan op een niet te hoge hittebron, de melk verwarmen en de roomkaas al roerende voorzichtig laten smelten. Vervolgens de blauwaderkaas erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout en over de broccoliroosjes verdelen. aanbevolen bieren: witbier, Weissbier, amber (Spéciale Belge), blond bier tussen 6 en 8 vol%