Biercuisine staat al bijna twee decennia aan de basis van het koken met bier…

Biercuisine.nl bestaat al 18 jaar en heeft als pionier op het gebied van koken met bier in de afgelopen jaren veel gedaan aan de promotie van koken met bier. Vele honderdduizenden liefhebbers hebben de site bezocht en in veel gevallen informatie gevonden. Biercuisine pakt de gelegenheid aan om wat extra schuim op de 18-jarige kraag te schenken met een leuke prijsvraag.

Bedenk een origineel recept voor een biergerecht (lunch of diner). Mail het voor 1 augustus 2018 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en maak kans op een bierdiner met bierarrangement en rondleiding in de brouwerij voor 2 personen in één van de meest toonaangevende biercafés/restaurants van Nederland: Café/Restaurant De Beyerd in Breda. Het winnende gerecht zal op de menukaart van dit café/restaurant opgenomen worden. Alle inzendingen zullen te vinden zijn op de website biercuisine.nl.

Voorwaarden voor het recept: Niet meer dan 10 ingrediënten gebruiken. Het gekozen bier mag als ingrediënt opgenomen worden en moet er zeker bij gedronken kunnen worden.

Deze wedstrijd is bedoeld voor bierliefhebbers. Professionele beoefenaars van de kookkunst met of zonder bier zijn uitgesloten. Een jury zal de gerechten beoordelen en de winnaar aanwijzen. Hierover kan niet worden gecorrespondeerd. Door mee te doen aan de wedstrijd geef je toestemming aan biercuisine.nl om het recept te gebruiken voor publicitaire doeleinden (met bronvermelding).

 

 

Biersommeliers en hun favoriete bier- en gerecht combinatie.

Een nieuwe rubriek op Biercuisine. Maandelijks zullen Nederlandse- en Belgische biersommeliers hun
favoriete bier- en gerecht combinatie, met inbegrip van een foto van het gerecht en een beknoptemotivering van de bierkeuze,
met de bezoekers van Biercuisine delen.
 

Wim Swinnen

Wim Swinnen is culinair journalist en bierauteur. Hij schrijft culinaire artikelen voor de bladen Bierpassie Magazine, El Gusto en andere media. Daarnaast geeft hij workshops over bier en gastronomie en adviseert hij restaurants waar bier wordt geserveerd. Onlangs publiceerde Wim samen met chef-kok Alex Verhoeven en bierauteur Ben Vinken het boek ‘Belgische Klassiekers, 32 Bier- en Foodpairings’ (Uitgeverij MMC, Antwerpen 2018). Op dit moment bereidt Wim een nieuwe publicatie voor op het gebied van biergastronomie, waarbij jonge chefs zich inspireren op een bepaald bier om enkele gerechten te creëren.

 

 

 

 

Klik op deze bieren en u vindt de laatste recepten:

Biercuisine is de site waar liefhebbers van koken en van bier naar hartelust informatie kunnen halen.
Zowel de grote als de kleine brouwerijen zijn met hun speciaalbieren vertegenwoordigd. Op de homepage
zijn altijd de laatste nieuwe recepten te vinden, maar ook interessante actualiteiten en biernieuws.
Alle recepten van de laatste jaren kunnen uit het archief worden opgehaald. Gezocht kan worden op
hoofd-, voor- en nagerechten.
 
 

 WESTM-TRIP 200