Pannenkoekjes van havermout, dadels en ReuZ Dubbel

Type bier: Dubbel (donker bier, licht)

Ingrediënten voor vier personen:

• 6 kleine, ontpitte dadels
• 1 dl ReuZ Dubbel (kamertemperatuur)
• 150 gram havermout
• 50 tot 60 gram zelfrijzend bakmeel
• 2 middelgrote eieren
• 3,5 dl halfvolle melk
• zonnebloemolie
• 1 mespunt fijn geraspte sinaasappelschil
• 4 eetlepels geschaafde, ontvelde amandelen

 

Bereidingswijze:

De kleine ontpitte dadels in kleine stukjes snijden en gedurende 1 tot 2 uur in het bier wellen. Na het wellen met keukenpapier deppen. In een mengkom de havermout, bakmeel, eieren, melk, de gewelde stukjes dadel en de fijn geraspte sinaasappelschil goed tot een egaal beslag roeren. Het beslag 45 minuten laten rusten. Mocht het beslag te dik uitvallen, wat water erdoor roeren. Een scheutje zonnebloemolie over een hete koekenpan (met anti aanbaklaag) verdelen. Van ongeveer 1 eetlepel van het beslag kleine pannenkoekjes om en om bakken. Iedere kant ongeveer 3 minuten tot beide kanten lichtbruin van kleur zijn. Ervoor zorgen dat de pannenkoekjes niet te donker van kleur worden door ze af en toe om te keren. Na het bakken met geschaafde, ontvelde amandelen bestrooien. Een licht gekoeld glas ReuZ Dubbel bij de pannenkoekjes serveren. Het fruitige aroma en de licht zoete smaak van dit bier zijn in harmonie met het zoetje van de dadels en het subtiele aroma van de geschaafde, ontvelde amandelen.

Reuzenbieren   Burg. Maeijerstraat 22 5066 VL Moergestel

www.reuzenbieren.nl

Assortiment van deze brouwerij: ReuZ Blond/Heukelomse Mie, ReuZ Dubbel, ReuZ IPA/Ermelindis, ReuZ Stout/Peer Paorel, ReuZ Lentebock, ReuZ Dubbelbock, ReuZ Winterbier.

Tijdens de afgelopen Dutch Beer Challenge op 19 maart j.l. heeft ReuZ Hot Summer in de categorie Saison de bronzen medaille gewonnen.