Pompoenpuree met rozemarijn, eendenfilet en een fles Goede Raat

Type bier: Honingbier (amberkleurig bier van 7,5 vol%)

Ingrediënten voor vier personen:

• 250 gram flespompoen, geschild, ontpit, in blokjes gesneden
• 200 gram eendenfilet, zonder vel
• 1 flinke mespunt fijngehakte verse rozemarijn naaldjes
• 2 sjalotjes, geschild en in stukjes
• 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
• 2 eetlepels roomboter
• 6 eetlepels gevogelte- of groentenfond
• sneden licht geroosterd volkorenbrood of stokbrood
• peper uit de molen en zout naar smaak
 

Bereidingswijze:

Twee eetlepels olie in een wok verhitten en de stukjes sjalot kort roerbakken. Blokjes flespompoen en gevogelte- of groentenfond en fijngehakte rozemarijn naaldjes toevoegen. Gedurende 15 minuten stoven en op smaak brengen met peper en zout. Met een vork fijn maken en af laten koelen. De eendenfilet zonder vel met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Twee eetlepels roomboter vermengd met 1 eetlepel olie in een koekenpan verhitten en de eendenfilet aan beide kanten kort bakken. Ervoor zorgen dat de binnenkant nog rosé van kleur is. Na het bakken in aluminiumfolie warm houden. De sneden volkorenbrood of stokbrood op een grillpan kort roosteren. Na het roosteren met de pompoenpuree besmeren en met in dunne plakjes gesneden eendenfilet garneren. Een licht gekoeld glas Goede Raat van brouwerij Hommeles erbij serveren. Dit amberkleurig bier van 7,5 vol% met een lichte honingtoets in de afdronk combineert goed met de zachte en licht zoete smaak van de pompoenpuree en de zachte smaak van de eendenfilet. De lindehoning die in het bier is verwerkt is afkomstig van de Houtense imkerij Two Bee.

Brouwerij Hommeles (Houtens Brouw Collectief)   p/a Fresiatuin 20   3994 PJ Houten www.houtensbrouwcollectief.nl

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: onder meer Molotov, Gluiperd, Dorstvlegel, Goede Raat, Ondeugd, Hopdonder, Bokkepruik, Papoen, Rat Ale.