Boekweitnoedels met spitskool en Twels Bokbier van Us Heit


Type bier: Bockbier

Ingrediënten voor 4 personen:

• 300 gr gedroogde boekweitnoedels
• 300 gr spitskool in kleine stukje gesneden
• 300 gr vastkokende aardappelen in blokjes
• 200 gram belegen kaas in blokjes
• 60 gr boter
• 80 gr parmezaanse kaas, geraspt
• 2 tenen knoflook in dunne plakjes
• peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:
Kook de boekweitnoedels volgens aanwijzigen op de verpakking. Kook de aardappelen en de spitskool in ongeveer 12 minuten gaar. Meng deze ingrediënten in een ovenschaal met de blokjes kaas en de helft van de boter en wat peper en zout door elkaar. Strooi de parmezaanse kaas erover. Bak het gerecht ongeveer 25 minuten in een op 180 graden Celsius voorverwarmde oven. Verwarm de rest van de boter met de plakjes knoflook tot de boter schuimt. Giet over de schotel, kruid desgewenst nog met wat peper en zout en serveer samen met een licht gekoeld glas Twels Bokbier van Us Heit.


Brouwerij Us Heit  Snekerstraat 43 8701 XC Bolsward
www.bierbrouwerij-usheit.nl
Assortiment van deze brouwerij, onder meer: Twels pilsener, Twels Speciaal, Buorren bier, Nuchtere Heit, Twels Bockbier, Dubbel Tarwebier, Elfsteden bier, Kerstbier.            Ook whisky namelijk Frysk Hynder Single Malt Whisky en andere soorten whisky.  Tevens een assortiment van likeuren.