Heekfilet met licht gerookte paprikapoeder, komijn en Scheveninger Tripel

Type bier: licht tot zwaar blond (Tripel, 7,8 vol%)

Ingrediënten voor vier personen:

• 400 tot 500 gram heekfilet, of zeebaarsfilet of andere stevige vissoort
• 4 teentjes geschilde knoflook, uit de knijper
• 1 theelepel komijnpoeder
• 2 theelepels Pimentón de La Vera (picante)
• 6 eetlepels olijfolie
• 1 eetlepel vers limoen- of citroensap
• 3 eetlepels zonnebloemolie, om te bakken
• 2 eetlepels bloem
• peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

De heekfilet in gelijkmatige stukken snijden, met wenig zout aan beide kanten bestrooien en 30 minuten laten rusten. Af en toe omkeren. De geschilde en geperste knoflook, komijnpoeder, Pimentón de La Vera (picante), olijfolie en limoen- of citroensap in een vijzel zo fijn mogelijk stampen. Naar smaak extra limoen- of citroensap en olijfolie gebruiken. Op smaak brengen met zout. Pimentón de la Vera is licht gerookte rode paprikapoeder uit Spanje. De pikante versie gebruiken. Deze paprikapoeder is verkrijgbaar in Spaanse voedingswinkels en grote supermarkten. De heekfilet met bloem bestuiven. De zonnebloemolie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de stukken filet om en om goudbruin bakken. Af en toe omkeren. Na het bakken op keukenpapier plaatsen. Warm of lauwwarm met het mengsel van de rode paprikapoeder serveren. Een goed gekoeld glas Scheveninger Tripel van 7,8 vol% van brouwerij Scheveningen erbij serveren. Dit licht kruidige bier met een vol aroma, toetsen van tropisch fruit en een aangename droge afdronk, combineert goed met de licht pikante toets van de saus met de vis.

Brouwerij Scheveningen Treilerweg 74 b   2583 DD Scheveningen

www.brouwerijscheveningen.nl

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Zuidwester Ur Pilsch, Boomschuit IPA, Scheveninger Tripel, Scheveninger Herfstbock.