Gevulde champignons met versierde puree en Pieperbier

Type bier: pale ale gebrouwen met o.a. aardappels (4,8 vol%)

Ingrediënten voor vier personen:

• 12 grote witte (of kastanje) champignons
• 2 teentjes knoflook, grof gehakt
• 2 lenteuitjes of sjalotten, grof gehakt
• 8 plakjes bacon (krokant gebakken)
• 4 eetlepels olijfolie
• 3 eetlepels crème fraîche
• een flinke kneep citroensap
• een flesje Pieperbier van 33cl voor het gerecht
• peper uit de molen en zout naar smaak
 
Voor de aardappelpuree:
• 500 gr aardappelen, geschild
• melk en boter
• 200 gram bleekselderij heel fijn gesneden
• half spaans pepertje, zonder zaadlijst en heel fijn gesneden
• nootmuskaat
• peper uit de molen en zout naar smaak
 

Bereidingswijze:

Breek de stelen uit de champignons. Schep ze in de beker van de staafmixer. Voeg daaraan toe: de knoflook, lenteuitjes of sjalotten, bacon, 3 eetlepels olijfolie, crème fraîche, citroensap, een scheutje Pieperbier en rijkelijk peper uit de molen en zout. Mix tot een dikke puree en vul daarmee de champignons. Plaats die in een met een beetje olijfolie ingevette ovenschaal een half uur in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Kook tegelijkertijd de aardappelen gaar en pureer met wat melk en boter tot een smeuïge puree. Kruid met nootmuskaat, zout en peper. Schep daar de bleekselderij- en de spaanse peperstukjes dooheen. Leg op de voorverwarmde borden een schep puree in een ronde vorm en zet de champignons erop. Verder decoreren kan met bijv. bleekselderij. Drink hierbij een gekoeld glas Pieperbier van brouwerij Troost.

Brouwerij Troost, Pazzanistraat 25-27, 1014 DB Amsterdam

www.brouwerijtroost.nl

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: o.a. I.P.A., Weizen, Lager, Saison. (Pieper Bier wordt op de markt gebracht ism Instock. Zie www.instock.nl)

Type bier: pale ale gebrouwen met o.a. aardappels (4,8 vol%)