Aardappeltje “oorlog” met gratin van venkel en Pieperbier

Type bier: pale ale  (4,8 vol%)

 

Ingrediënten voor vier personen:

  • 4 middelgrote aardappelen, bijvoorbeeld bintjes
  • 1 grote of 2 kleine venkels in dunne hoefijzertjes gesneden
  • 1 ons geraspte oude kaas
  • een paar handjes groene kruiden (bieslook, peterselie, rozemarijn)
  • olijfolie
  • paprikapoeder (liefst gerookt)
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 2 teentjes knoflook (gehakt)
  • peper uit de molen en zout naar smaak


Gebrouwen met o.a. aardappels

 Bereidingswijze:

Aardappelen: Wassen, ontpitten, niet schillen en vorkgaar koken of stomen. Besprenkel een grote ovenschaal of een bakplaat met olijfolie. Plet de aardappelen met een stamper. Houd ze grof! Besprenkel ze met olie, bestrooi met zout, peper, paprikapoeder, gehakte knoflook en ringetjes bosui. Zet in de oven (voorverwarmd op 230 graden) tot ze lichtbruin en krokant zijn. Serveer met verse kruiden.

Venkelgratin: Blancheer de gesneden venkel(s) ong 6 minuten. Giet ze af en leg ze in een grote ingevette ovenschaal, zodat een dunne laag ontstaat. Strooi er zout, peper en kaas over. In een voorverwarmde oven plaatsen tot de kaas kleurt. (Mag ook kort onder de grill). Serveer bij de aardappel.

Drink hierbij gekoeld glas Pieperbier van Brouwerij Troost ism Instock (distributie). De zachte ronde smaak van dit blonde bier is heerlijk bij de aardappel en venkel.

 

Brouwerij Troost, Cornelis Troostplein 21,1072 JJ Amsterdam. Brouwerij Troost Westergas, Pazzanistraat 25-27, 1014 DB Amsterdam. Brouwerij Troost Oud West, Bilderdijkstraat 205, 1053 KT Amsterdam.

www.brouwerijtroost.nl

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: o.a. I.P.A., Weizen, Lager, Saison. (Pieper Bier wordt op de markt gebracht ism Instock. Zie www.instock.nl)