Salade van gekookte beenham, asperges, oesterzwammen en Witte Geit??

Type bier: Witbier

Ingredi├źnten voor vier personen:

  • 300 gram gekookte beenham ( bio kwaliteit), in dunne plakjes
  • 6 witte asperges
  • 100 gram oesterzwammen
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 1eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel vers citroensap
  • 3 theelepels (bloemen)honing
  • 1 eetlepel fijngehakte zoetzure kleine augurkjes (cornichons)
  • 75 gram gemengde sla, met onder meer rucola, snijbiet, botersla; kant en klaar
  • warme toast of stokbrood
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De oesterzwammen met keukenpapier schoonmaken en in stukjes scheuren. In 1 eetlepel roomboter kort roerbakken en laten afkoelen. De harde onderkant van de asperges afsnijden, schillen en in gelijkmatige stukken snijden. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. In een mengkom 4 eetlepels olie, 1 eetlepel vers citroensap en 3 theelepels (bloemen)honing met een staafmixer mengen. Na het mengen de fijngehakte zoetzure augurkjes erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en zout. De sla op borden rangschikken en de asperges, oesterzwammen en dunne plakjes gekookte beenham erover verdelen. Met de dressing besprenkelen en met warme toast of stokbrood serveren. Een goed gekoeld glas Witte Geit?? van brouwerij Sint Joris erbij serveren. Dit verfrissende bier van 5 vol% met tonen van gedroogde sinaasappelschil en koriander combineert goed met de smaak van de beenham en de zachte smaak van de asperges, de oesterzwammen en de dressing.

Brouwerij Sint Joris   Grote Markt 19   4811 XL Breda.

www.brouwerijsintjoris.nl

Assortiment van deze brouwerij: Witte Geit??, Weerloos Blondje, Koppige Draak.

Brouwerij Sint Joris is gevestigd in een schitterend gerenoveerde middeleeuwse kelder. Deze kelder bevindt zich onder het sfeervolle Grand-caf├ę De Boterhal op de Grote Markt van Breda.