Bloedworst met Sintermerte herfstbok van Stadsbrouwerij De Klep

Type bier: Bockbier

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 plakken bloedworst van 1,5 cm dik
  • 2 eetlepels tarwe of speltbloem
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 theelepel zout
  • 1 appel (goudreinet)
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 3 eetlepels Sintermerte bokbier (flesje 33cl, mits verkrijgbaar)
  • zout en vers gemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

Snijd de bloedworst in plakken van ca 1,5 cm dik en wentel ze door de bloem, gemengd met zout. Bak de plakken in de boter aan beide kanten snel aan. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Boor de appels uit en snijd ze in schijven en bak ze in de zelfde boter en leg ze op de plakken bloedworst.

Verwarm de appelstroop langzaam in een steelpannetje. Schenk er al roerende het bier bij. Zo gauw het bier opgenomen is de pan van het vuur halen en over de appeltjes schenken. Serveer met frites of aardappelkroketjes. Drink hierbij een koel glas Sintermerte herfstbok van Stadsbrouwerij De Klep. De mooie ronde smaak van het bier, met licht zoete en bittere accenten past goed bij het smaakpalet van het gerecht.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Preuf- en Praotlokaal De Klep,

Keizerstraat 13, 
5911 JW Venlo, 
(+31)(0)77-463 32 87


Vaste bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Venloos Paeterke Döbbel en Venloos Paeterke Triepel