Gerookte eendenborstfilet en een dressing met Framboos van Tommie Sjef Wild Ales

Type bier: Fruitbier (vergist en gerijpt in houten gaten).

Ingrediënten voor vier personen:

  • 300 gram licht gerookte eendenborstfilet, in dunne plakjes
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 8 eetlepels Framboos van Tommie Sjef Wild Ales
  • 50 tot 75 gram verse gemengde sla, met snijbiet, rucola, botersla
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

In een mengkom de Framboos met een staafmixer mengen met de olie. Op smaak brengen met peper en zout. De gemengde sla op bordjes rangschikken en de plakjes gerookte eendenborstfilet en dressing erover verdelen. Een proefglaasje (10 of 15 cl) Framboos van Wild Ales van Tommie Sjef erbij serveren. Dit fruitige, aangename licht zure bier komt goed tot z’n recht bij de smaak van de dressing, de licht gerookte toets van de eendenborstfilet en het knapperige van de verse slasoorten. Met warme toast of ciabatta serveren.

Tommy Jef Wild Ales Middenweg 109 1782 BC Den Helder

www.tswildales.com

Assortiment van deze brouwerij: Framboos, Poos, Wijnig, Cuvée en andere bieren vergist en gerijpt in houten vaten. Voor de beschikbaarheid van de bieren, contact opnemen via www.tswildales.com