Pikante grote garnalen met salsa en Rooie Stien IPA

Type bier: India Pale Ale

 

Ingrediënten voor vier personen:
• 400 tot 500 gram grote garnalen, gepeld, schoongemaakt
• 4 eetlepels verse mango, geschild, in kleine blokjes
• 4 eetlepels komkommer, geschild, zonder zaadlijst, in kleine blokjes
• 4 eetlepels bleekselderij, zonder draadjes, in kleine blokjes
• 1 teentje knoflook, geschild, uit de knijper
• 2 eetlepels fijngeknipte verse korianderblaadjes
• 2 eetlepels vers limoen- of citroensap
• 2 eetlepels pikante Chili saus, uit fles
• zonnebloem- of olijfolie
• peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:
De schoongemaakte grote garnalen met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. In een mengkom de mango, komkommer, bleekselderij, geperste knoflook, limoen- of citroensap en pikante Chili saus met 5 eetlepels olie mengen. De mengkom gedurende 1 uur op een koele plek of in de koelkast plaatsen. Olie in een wok of koekenpan verhitten en de grote garnalen kort roerbakken. Zo warm mogelijk met de salsa van verse mango serveren. Met fijngeknipte verse korianderblaadjes garneren. Als aperitiefhapje serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Rooie Stien IPA van 013 Stadsbrouwerij. Deze frisse India Pale Ale van 6 vol% met aangename citrus achtige toetsen en een droge afdronk, verkregen door dry hopping, past goed bij de licht pikante en frisse toets van de salsa in combinatie met de licht gebakken smaak van de grote garnalen.

013 Stadsbrouwerij Piushaven 1 5017 AN Tilburg
www.stadsbrouwerij013.nl

Assortiment van deze brouwerij: Rooie Stien IPA, Kruikje Blond, Op Den Ophef, Mooi De Klos, Tilburgse Heer en nog veel andere bieren. Voor het volledige assortiment, zie website.