Vijgen met Camembert, peer en Capucijn

Type bier: Donker bier (Abdijbier, dubbel)

Ingrediënten voor vier personen:

• 8 gedroogde vijgen
• 8 kleine plakjes Camembert
• 8 schijfjes rijpe peer, ontpit; bijvoorbeeld Forelle of Doyenné du Comice
• 1 dl Capucijn van de Budelse brouwerij
• kleine takjes verse rozemarijn
• 2 theelepels zoete paprikapoeder, voor de garnering (optie)

Bereidingswijze:

De gedroogde vijgen gedurende 2 uur in een mengkom in Capucijn wellen. Na het wellen met keukenpapier deppen. Over dessertbordjes verdelen en met plakjes Camembert, dunne plakjes peer en een klein takje verse rozemarijn garneren. Naar smaak met zoete paprikapoeder bestrooien (optie). Met een goed gekoeld glas Capucijn serveren. Dit donkere volmondige bier van 6 vol% met een aangename afdronk combineert goed met de zoete smaak van de vijgen en de lichte toets van Capucijn in combinatie met de smeuïge substantie van de Camembert en de verfrissende smaak van de peer.

Budelse Bierbrouwerij | Nieuwstraat 9 | 6021 HP Budel

www.budels.nl

Assortiment van deze brouwerij: Budels pilsener, Budels Bio pilsener, Budels Bio Malt 0,0%, Budels Bio Malty 0,0%, Budels Bio Weizen, Budels Bio Parel, Budels Bio Honing, Budels Bio Radler, Budels Oud Bruin, Budels Capucijn, Budels Herfstbock, Budels Kolos, Budels Bio Zware Dobber, Budels Batavier, Budels Lentebock, Budels Goudblond, Budels Bio Blond, Budels Bio 0,0% Radler.

DE BUDELSE BROUWERIJ
De Budelse Brouwerij is een familiebrouwerij, sinds 1870 verankerd in het hart van Budel. Generaties lang worden de Budelse Bieren gebrouwen met aandacht voor kwaliteit en liefde voor het brouwersvak. Traditie en ambacht vormen hierbij nog altijd de basiselementen.

Het paradepaardje van deze Brouwerij is Budels Pilsener. Kwaliteitspilsener met een verfijnde volle smaak. Het assortiment bestaat naast Budels Pilsener uit 17 speciaalbieren, waarvan 10 biologische bieren.

Alle Budelse Bieren worden klimaatneutraal gebrouwen uit natuurzuivere grondstoffen en zacht brouwwater. Het resultaat, karakteristieke bieren met unieke, pure smaken. Een genot voor bijzondere mensen op bijzondere momenten.