Witlofbootje met kalkoenfilet, lichtgerookte ham en Westmalle Trappist Tripel

Ingrediënten voor 4 personen:

• 8 gave witlofblaadjes
• 400 gram kalkoenfilet, bio kwaliteit
• 100 gram lichtgerookte ham, aan een stuk
• 2 sjalotjes
• 2 eetlepels crème fraîche
• 6 eetlepels gevogeltefond
• 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
• 6 eetlepels Westmalle Trappist Tripel, flesje van 33 of 75 cl
• 1 eetlepel bladpeterselie
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Lichtgerookte ham in flinterdunne reepjes snijden. Kalkoenfilet in blokjes of reepjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Olie in een wok of koekenpan verwarmen en de kalkoenfilet kort roerbakken. Stukjes sjalot toevoegen en verder roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten en gevogeltefond toevoegen. Vijf minuten verwarmen, daarna het bier erdoor roeren en nog 3 minuten op een iets hogere hittebron goed verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout en crème fraîche erdoor roeren. De witlofbootjes met dit mengsel vullen en met flinterdunne reepjes lichtgerookte ham en fijngeknipte bladpeterselie  garneren. Een gekoeld proefglaasje (10 of 15 cl) of een glas Westmalle Trappist Tripel (liefst keldertemperatuur) erbij serveren.

Trappistenbrouwerij Westmalle, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle, Belgie

www.trappistwestmalle.be

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Westmalle Trappist Dubbel, Westmalle Trappist Tripel