Ingrediënten voor 4 personen:
Bereidingswijze:
Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Lichtgerookte ham in flinterdunne reepjes snijden. Kalkoenfilet in blokjes of reepjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Olie in een wok of koekenpan verwarmen en de kalkoenfilet kort roerbakken. Stukjes sjalot toevoegen en verder roerbakken. Hittebron op de laagste stand zetten en gevogeltefond toevoegen. Vijf minuten verwarmen, daarna het bier erdoor roeren en nog 3 minuten op een iets hogere hittebron goed verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout en crème fraîche erdoor roeren. De witlofbootjes met dit mengsel vullen en met flinterdunne reepjes lichtgerookte ham en fijngeknipte bladpeterselie garneren. Een gekoeld proefglaasje (10 of 15 cl) of een glas Westmalle Trappist Tripel (liefst keldertemperatuur) erbij serveren.
Trappistenbrouwerij Westmalle, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle, Belgie
Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Westmalle Trappist Dubbel, Westmalle Trappist Tripel