Zalmmousse met Westmalle Trappist Tripel

Ingrediënten voor 4 personen:

• 300 gram verse zalmfilet

• 125 gram gerookte zalmfilet

• 2 sjalotjes

• 1 eetlepel fijngeknipte bieslook

• 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie

• 6 eetlepels Westmalle Trappist Tripel, flesje van 33 cl

• 4 eetlepels roomkaas

• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Zalmfilet in plakjes snijden, met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Olie in een wok of koekenpan verwarmen en de plakjes zalmfilet roerbakken, Stukjes sjalot toevoegen en verder roerbakken. Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen. Vervolgens in een mengkom doen en de in stukjes gesneden gerookte zalmfilet toevoegen. Met een staafmixer of in de blender pureren. Het bier toevoegen en de fijngeknipte bieslook en 4 eetlepels roomkaas erdoor roeren. Naar smaak extra bier toevoegen. Kleine schaaltjes of kelkglazen met dit mengsel vullen en gedurende 2 tot 3 uur in de koelkast laten opstijven. Met warme toast of reepjes ciabatta serveren, vergezeld van een licht gekoeld proefglaasje (10 of 15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel (keldertemperatuur).

 

Trappistenbrouwerij Westmalle, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle, Belgie

www.trappistwestmalle.be

 

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Westmalle Trappist Dubbel, Westmalle Trappist Tripel