Vissoep met kabeljauwfilet, garnalen, maïs, prei en Westmalle Trappist Tripel

Ingrediënten voor 4 personen:
 
• 400 gram kabeljauwfilet, of andere stevige vissoort
• 150 gram roze- of Noorse garnalen, gekookt
• 1 liter visbouillon
• 1 halve rode paprika
• 350 gram maïs, uit pot of blik
• 350 gram wit van de prei
• 1 theelepel milde kerrie poeder
• 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
• 1 dl Westmalle Trappist Tripel, flesje van 33 cl
• peper uit de molen en zout naar smaak
 
Bereidingswijze:
 
Kabeljauwfilet in gelijkmatige plakjes snijden en met zout en peper bestrooien. Wit van de prei in ringetjes snijden, afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Zaadlijst en zaadjes uit de rode paprika verwijderen en in blokjes snijden. In een soeppan de uitgelekte preiringetjes in 2 eetlepels olie roerbakken. Hittebron verlagen en de bouillon toevoegen. Gedurende 20 tot 25 minuten laten pruttelen. Tien tot  minuten voor het einde van de kooktijd de plakjes kabeljauwfilet, de maïs, kerriepoeder en het bier erdoor roeren. Twee tot 3 minuten voor het einde van de kooktijd de blokjes rode paprika erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. De roze- of Noorse garnalen over voorverwarmde soepkommen of soepborden verdelen en  met de warme soep vullen. Met zoute stengels of reepjes stokbrood of ciabatta serveren. Naar smaak een proefglaasje Westmalle Trappist Tripel (keldertemperatuur) hierbij serveren.
 
Trappistenbrouwerij Westmalle, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle, Belgie
www.trappistwestmalle.be
 
Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Westmalle Trappist Dubbel, Westmalle Trapist Tripel