Vispasteitje met sjalotten- mosterdsaus en Malheur 10

Ingrediënten voor 4 personen:
 
• 500 gram schelvis- of kabeljauwfilet of andere stevige vissoort
• 2 beschuiten
• 1 ei
• 1 theelepel selderijzout
• 4 sjalotten
• 1 eetlepel grove mosterd
• 2,5 dl groenten- of gevogeltebouillon
• 6 eetlepels zonnebloemolie
• 2 eetlepels fijngehakte bladselderij
• 8 eetlepels Malheur 10
• peper uit de molen en zout naar smaak
 
Bereidingswijze:
 
Schelvis- of kabeljauwfilet in stukjes snijden en in een blender of met een staafmixer pureren. In een mengkom doen en de fijngewreven beschuiten en het ei erdoor roeren. Op smaak brengen met peper en 1 theelepel selderijzout Balletjes vormen en vervolgens iets plat maken. Olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verwarmen en de pasteitjes om en om bakken lichtbruin. Warm houden. Sjalotten schillen en in stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een koekenpan verwarmen en de stukjes sjalot kort roerbakken. Bouillon toevoegen en op een lage hittebron in 20 minuten garen. Twee eetlepels fijngehakte bladselderij erdoor roeren. Met een staafmixer pureren en eventueel zeven. Terugdoen in de koekenpan, het bier en de grove mosterd toevoegen en nog 3 tot 4 minuten goed verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. Vispasteitjes en saus over voorverwarmde bordjes verdelen. Als aperitiefhapje met stokbrood of ciabatta serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Malheur 10.
 
 
Brouwerij De Landtsheer, Mandekensstraat 179, 9255 Buggenhout, België
www.malheur.be
 
Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Malheur 6, Malheur 8 (voor export), Malheur 10, Malheur 12, Malheur Bière Brut, Malheur Dark Brut, Malheur Cuvée Royale