Salade van zalmfilet, prei, tuinbonen en Gulden Craen

Ingrediënten voor 4 personen:
 
• 500 gram verse (wilde) zalmfilet
• 2 dunne preitjes
• 200 gram tuinboontjes, vers of uit pot
• 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
• 6 eetlepels visfond
• 1,5 dl Gulden Craen, flesje van 30 cl
• 75 gram gemengde sla met o.a. rucola, kant en klaar
• 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
• peper uit de molen en zout naar smaak
 
Bereidingswijze:
 
De preitjes in dunne ringetjes snijden, afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Zalmfilet in gelijkmatige dunne plakjes snijden, met zout bestrooien en kort laten rusten. Olie in een wok verwarmen en de plakjes zalmfilet roerbakken. Preiringetjes toevoegen, verder roerbakken en vervolgens visfond en het bier erdoor roeren. Nog 3 minuten goed verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout en laten afkoelen. Gemengde sla over borden verdelen en het afgekoelde mengsel van zalmfilet, preiringetjes, saus en tuinboontjes erover verdelen. Met fijngeknipte bieslook garneren. Afhankelijk van het seizoen verse, gedopte tuinboontjes gebruiken. Met warme toast of ciabatta serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Gulden Craen.
 
Brouwerij De Leckere, onderdeel van Odenwald Organic, Home Of True Taste, Postbus 950,
3700 AZ Zeist
Deze eerste biologische brouwerij van Nederland bevindt zich in De Meern, nabij Utrecht.
www.deleckere.nl
 
Bieren in het assortiment van deze brouwerij: o.a. Twee, Drie, Witte Vrouwen, Gulden Craen, Willibrord, Crom Hout, Rode Toren, Razende Swaen, Blauwe Bijl, Paulus.
 
De bieren van De Leckere zijn de komende maanden van het vat verkrijgbaar in ABT café In de Wildeman, Kolksteeg 3 in Amsterdam.
 
Distributie van De Leckere bieren en andere speciaalbieren: Bier&Co in Nijmegen. Voor informatie: www.bierenco.com