Salade van bladspinazie, kalkoenfilet, pijnboompitten en Leffe Blond

Ingrediënten voor 4 personen:

• 500 gram kalkoenfilet
• 300 gram wilde- of bladspinazie
• 2 sjalotjes
• 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
• 2 eetlepels pijnboompitten
• 1,5 dl Leffe blond (flesje van 30 of 33 cl)  
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Steeltjes van de spinazie afhalen, goed afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Kalkoenfilet in gelijkmatige reepjes snijden en met weinig zout bestrooien. Olie in een wok verwarmen en de reepjes kalkoenfilet roerbakken. Stukjes sjalot toevoegen, verder roerbakken en en het bier erdoor roeren. Nog 3 tot 4 minuten goed verwarmen en op smaak brengen met peper en zout. In de wok laten afkoelen. Uitgelekte spinazie over borden spreiden en de reepjes kalkoenfilet en het afgekoelde vocht hierover verdelen. Pijnboompitten zo kort mogelijk in een koekenpan verwarmen en over de reepjes kalkoenfilet strooien. Met stokbrood of reepjes Turks brood serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Leffe blond.

AB/INBEV, Ceresstraat 1, 4811 CA Breda


www.inbev.nl


Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: o.a. Hoegaarden witbier, Hoegaarden Grand Cru, Verboden Vrucht, Hertog Jan bieren, Dommelsch bieren, Leffe Dubbel, Leffe Blond, Leffe Tripel, Leffe Radieuse, Hougaerdse Das, Het Elfde Gebod, Oranjeboom bieren, Belle-Vue bieren, Stella Artois, Jupiler, Beck’s , Brahma.

Klik hier voor meer informatie over het Inbev assortiment