Salade van bloedworst, gemengde paddestoelen en Hertog Jan Bockbier

Ingrediënten voor 4 personen:

• 450 gram bloedworst (liefst van een ambachtelijke slagerij)
• 150 gram kastanjechampignons
• 150 gram shii-take
• 2 sjalotjes
• 3 eetlepels roomboter
• 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
• 2 dl Hertog Jan Bockbier (flesje van 30 cl)
• 50 gram frisée
• 50 gram eikenbladsla
• 2 eetlepels fijngeknipte (krul)peterselie
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Sla in stukjes scheuren, afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Kastanjechampignons en shii-take met een borsteltje schoonmaken. De harde onderkant van de steeltjes afsnijden en in gelijkmatige stukjes snijden. Sjalotjes schillen en in stukjes snijden. Een eetlepel roomboter en 1 eetlepel olie in een koekenpan (met antiaanbaklaag) goed verwarmen en de paddestoelen en sjalotjes roerbakken. Al roerende het bier toevoegen en nog 3 tot 4 minuten goed verwarmen. Op smaak brengen met peper uit de molen en zout en iets laten afkoelen. Bloedworst in gelijkmatige plakken snijden. Twee eetlepels roomboter en 1 eetlepel olie in een koekenpan (met antiaanbaklaag) verwarmen en de plakken om en om bakken tot beide kanten krokant zijn geworden. Af en toe omkeren. De goed uitgelekte sla, plakken gebakken bloedworst en het (lauwwarme) mengsel van paddestoelen, sjalotjes en bakvocht over de borden verdelen. Garneren met fijngeknipte (krul)peterselie. Serveren met stokbrood of ciabatta, vergezeld van een goed gekoeld glas Hertog Jan Bockbier.

AB/INBEV, Ceresstraat 1, 4811 CA Breda


www.inbev.nl


Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: o.a. Hoegaarden witbier, Hoegaarden Grand Cru, Verboden Vrucht, Hertog Jan bieren, Dommelsch bieren, Leffe Dubbel, Leffe Blond, Leffe Tripel, Leffe Radieuse, Hougaerdse Das, Het Elfde Gebod, Oranjeboom bieren, Belle-Vue bieren, Stella Artois, Jupiler, Beck’s , Brahma.

Klik hier voor meer informatie over het Inbev assortiment