Courgettesoep met prei, blauwaderkaas en Westmalle Trappist Tripel

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 2 courgettes
• 250 wit van de prei
• 1 liter groente- of kippenbouillon
• 2 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
• 100 gram blauwaderkaas, bijvoorbeeld Gorgonzola of Bleu d´Auvergne
• 1,5 dl Westmalle Trappist Tripel (flesje van 33 c)
• 2 eetlepels fijn geknipte bladpeterselie 
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Prei in ringetjes snijden, afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. Courgettes in blokjes snijden. Olie in een soeppan verwarmen en de uitgelekte preiringetjes roerbakken. Blokjes courgette toevoegen en verder roerbakken. Hittebron verlagen en de bouillon al roerende toevoegen. Gedurende 20 minuten garen. Met een staafmixer of in een blender pureren. Blauwaderkaas en het bier erdoor roeren en 5 minuten goed verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout. Over voorverwarmde soepkommen of soepborden verdelen. Serveren met stokbrood, soepstengels of ciabatta. Garneren met fijn geknipte bladpeterselie. Naar smaak vergezeld van een gekoeld proefglaasje(15 cl) Wesmalle Trappist Tripel, op keldertemperatuur.

Trappistenbrouwerij Westmalle, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle, België.

www.trappistwestmalle.be


Bieren uit het assortiment van Trappistenbrouwerij Westmalle: Westmalle tripel, Westmalle dubbel.