Asperges met grijze garnalen en een sabayon met Hertog Jan Meibock

Ingrediënten voor 4 personen:

• 1 kg asperges
• 200 gram grijze of Hollandse garnalen
• vier eetlepels roomboter
• vier eidooiers
• 1 dl Hertog Jan Meibock (flesje van 30 cl, op kamertemperatuur)
• een eetlepel fijngehakte peterselie
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De asperges schillen, de onderste wat harde stukken verwijderen en afhankelijk van de dikte 10 tot veertien minuten koken in water met een snufje zout. De asperges vervolgens warm houden. De eidooiers in een kom au-bain-marie loskloppen. Het bier bij beetjes toevoegen en goed kloppen tot een lobbig geheel is ontstaan. Tenslotte de koude boter bij beetjes erdoor kloppen en op smaak brengen met peper en zout. De asperges verdelen over voorverwarmde borden, garnalen erover strooien en wat saus erbij doen. Garneren met fijngehakte peterselie. Drink een goed gekoeld glas Hertog Jan Meibock.

 

AB/INBEV, Ceresstraat 1, 4811 CA Breda


www.inbev.nl


Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: o.a. Hoegaarden witbier, Hoegaarden Grand Cru, Verboden Vrucht, Hertog Jan bieren, Dommelsch bieren, Leffe Dubbel, Leffe Blond, Leffe Tripel, Leffe Radieuse, Hougaerdse Das, Het Elfde Gebod, Oranjeboom bieren, Belle-Vue bieren, Stella Artois, Jupiler, Beck’s , Brahma.

Klik hier voor meer informatie over het Inbev assortiment