Aspergecrème, grijze garnalen, aardappelpuree en Hertog Jan Lentebock

Ingrediënten voor 4 personen:

• 200 gram grijze garnalen, gepeld en gekookt
• 6 witte asperges
• 1 dl slagroom
• 1 sjalotje
• 4 eetlepels roomboter
• 3 middelgrote kruimige aardappelen
• 6 tot 8 eetlepels Hertog Jan Lentebock, flesje van 30 cl
• peper uit de molen en zout naar smaak
Bereidingswijze:

Aardappelen schillen in blokjes snijden en met een snufje zout gaar koken. Afgieten, 2 eetlepels roomboter erdoor roeren, fijn stampen en op smaak brengen met peper en zout. Warm houden.
Asperges schillen, de harde onderkant van de asperges afsnijden en in stukken snijden. Sjalotje schillen en in kleine stukjes snijden. Twee eetlepels roomboter in een pannetje verwarmen en de stukjes sjalot al roerende zeer kort fruiten. Stukken asperge en slagroom toevoegen, aan de kook laten komen en in 12 tot 15 minuten op een lage hittebron garen. Vier minuten voor het einde van het garen, het bier erdoor roeren. Vervolgens met een staafmixer pureren en nog kort zachtjes laten pruttelen. Op smaak brengen met peper en zout. Met een metalen ring in het midden van een voorverwarmd bord een vormpje maken van de aardappelpuree. De warme aspergecrème hierover verdelen en met de grijze garnalen garneren. Een goed gekoeld glas Hertog Jan Lentebock hierbij drinken.

AB/INBEV, Ceresstraat 1, 4811 CA Breda


www.inbev.nl


Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: o.a. Hoegaarden witbier, Hoegaarden Grand Cru, Verboden Vrucht, Hertog Jan bieren, Dommelsch bieren, Leffe Dubbel, Leffe Blond, Leffe Tripel, Leffe Radieuse, Hougaerdse Das, Het Elfde Gebod, Oranjeboom bieren, Belle-Vue bieren, Stella Artois, Jupiler, Beck’s , Brahma.

Klik hier voor meer informatie over het Inbev assortiment