Haring met reepjes venkel, appel, citroenrasp en Westmalle Trappist Tripel

Type bier: Trappist (tripel) Ingrediënten voor vier personen:

• 4 maatjesharingen, schoongemaakt
• 6 eetlepels flinterdunne reepjes venkelknol
• 4 eetlepels radijs, in dunne plakjes
• 1 kleine zoetzure appel
• 1 mespunt fijn geraspte citroenschil
• 2 eetlepels vers citroensap
• 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
• peper uit de molen en zout naar smaak
 

Bereidingswijze:

De flinterdunne reepjes venkelknol zo kort mogelijk beetgaar koken in water dat net tegen de kook aan is. Met koud water afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. De appel schillen en het klokhuis verwijderen. Boven een mengkom raspen en citroensap erdoor roeren om verkleuren tegen te gaan. De flinterdunne reepjes afgekoelde venkelknol, dunne plakjes radijs en de fijn geraspte citroenschil erbij doen. Goed mengen en de olie al roerende toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout. Over borden verdelen en de in plakjes of reepjes gesneden maatjesharing erop plaatsen. Met warme toast of reepjes ciabatta serveren, vergezeld van een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel.

Trappistenbrouwerij Westmalle, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle, Belgie

www.trappistwestmalle.be

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Westmalle Trappist Dubbel, Westmalle Trappist Tripel