Pasteitjes van bladerdeeg met rundergehakt, spekjes, bleekselderij, winterwortel en Bokkige Arn

Type bier: Bockbier (type Dubbelbock van 8 vol%)

Ingrediënten voor vier personen:

• 350 gram rundergehakt, bio kwaliteit
• 75 gram ontbijtspek, aan en stuk
• 1 bleekselderijstengel
• 150 gram winterwortel
• 2 sjalotjes
• 2 theelepels (zoete) chilipoeder
• 2 dl groenten- of gevogeltebouillon
• 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
• 8 bladerdeegvellen van ongeveer 20 x 20 com, uit de diepvries
• 1 ei
• peper uit de molen en zout naar smaak
• Bokkige Arn, als begeleidend bier

Bereidingswijze:

De bladerdeegvellen ontdooien. Het ontbijtspek in kleine blokjes snijden. De olie in een braadpan verhitten en de blokjes ontbijtspek kort om en om bakken. Het rundergehakt toevoegen, met een vork uit elkaar halen en de sjalotjes erdoor roeren. Bouillon erbij doen en de hittebron op de laagste stand zetten. Gedurende 25 minuten stoven. Tegen het einde van de stooftijd de (zoete) chilipoeder erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout. Gedurende de stooftijd de draadjes van de bleekselderij afsnijden en in kleine blokjes snijden. De winterwortel schrapen en in kleine blokjes snijden. Deze blokjes kort beetgaar koken en vervolgens door het mengsel van het rundergehakt roeren. De oven op 200 graden Celsius voorverwarmen. Het ei in een mengkom klutsen. Het mengsel van het rundergehakt met de groenten over de bladerdeegvellen verdelen. Goed dicht vouwen, met het eigeel bestrijken en op een bakplaat plaatsen. De ovenstand op 160 graden Celsius zetten. De bakplaat in het midden van de oven plaatsen tot de bovenkant van het bladerdeeg goudbruin van kleur is geworden. Warm of lauwwarm serveren, vergezeld van een licht gekoeld glas Bokkige Arn.

Bierbrouwerij De Arn, Strijplaan 168, 2285 HW Rijswijk

www.bierbrouwerijdearn.nl

Facebookpagina Bierbrouwerij De Arn

Assortiment van deze brouwerij: Iris’ Pale Arn, Bokkige Arn, Triple Arn, Dubbele Arn, Winterse Arn, Eigenwijze Arn, Blonde Arn, Zomerse Arn, Stoute Arn