Makreel met appel, bleekselderij en Tripel Lefort

Type bier: Blond (Tripel)

Ingrediënten voor vier personen:

  • 400 gram gerookte makreelfilet
  • 1 zoetzure kleine appel, geschild, zonder klokhuis
  • 4 eetlepels bleekselderij, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels zoetzure augurk, in kleine blokjes
  • 2 kleine aardappelen, gekookt en in blokjes
  • 4 tot 5 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
  • 1 eetlepel fijngehakte verse bieslook
  • peper uit de molen en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

De zoetzure appel in kleine blokjes snijden en in een mengkom samen met de blokjes bleekselderij, zoetzure augurk, blokjes aardappel en mayonaise mengen. Naar smaak extra mayonaise gebruiken. Op smaak brengen met peper en zout en 1 uur in de koelkast plaatsen om iets op te stijven. De gerookte makreelfilet in plakjes snijden en nog aanwezige graatjes met een pincet verwijderen. Na het uur het gekoelde mengsel over bordjes verdelen en de plakjes gerookte makreelfilet erop plaatsen. Met fijngehakte verse bieslook bestrooien. Een licht gekoeld glas Tripel Lefort erbij drinken. Dit fruitige, verfrissende goudblonde bier met een volle smaak en een lichte citrus toets combineert goed met de smaak van de gerookte makreel, het zoetzure van de appel, de frisse toets van de bleekselderij en bieslook.

Brouwerij Omer Vander Ghinste (voorheen Brouwerij Bockor), Kwabrugstraat 5, B 8510 Bellegem, België. www.bockor.be

Bieren uit het assortiment: Omer Traditional Blond, Bellegems witbier, Tripel LeFort, Bockor, BLAUW, Cuvée des Jacobins, Gueuze Jacobins, Kriek Jacobins, Kriek Max, Passion Max, Rosé Max, VanderGhinste Oud Bruin. Diverse geschenkverpakkingen.