Salade met mango, bleekselderij, komkommer en Brand Session IPA

Type bier: IPA, type Session IPA

Ingrediënten voor vier personen:

  • 1 halve, niet al te rijpe verse mango, geschild en in dunne reepjes
  • 4 eetlepels bleekselderij, zonder draadjes, in dunne reepjes
  • 4 eetlepels komkommer, zonder zaadlijst, in dunne reepjes
  • 1 eetlepel fijn gekneusd citroengras
  • 4 tot 5 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
  • licht geroosterde reepjes stokbrood of ciabatta
  • 75 gram gemengde sla, met rucola, botersla, goed gewassen
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Het onderste gedeelte van het citroengras gebruiken en met een staafmixer zo fijn mogelijk pureren. De olie gelijkmatig erdoor roeren. Ongeveer 15 minuten laten rusten, zodat de smaak van het citroengras goed in de olie trekt en vervolgens zeven. Op smaak brengen met peper en zout. Voor een pikant effect kan naar smaak een theelepel sambal oelek door de dressing worden geroerd (optie). De goed gewassen gemengde, uitgelekte sla over bordjes verdelen en de reepjes niet al te rijpe verse mango, bleekselderij en komkommer erop plaatsen. De dressing erover lepelen. Serveren met licht geroosterde reepjes stokbrood of ciabatta, vergezeld van een goed gekoeld glas Brand Session IPA. Dit verfrissende bier van 3,5 vol% met subtiele toetsen van tropisch fruit en een licht bittertje in de afdronk, combineert goed met de frisheid van de ingrediënten van de salade en de frisse toets van de dressing.

Brand Bierbrouwerij Brouwerijstraat 2 – 10 6321 AG Wijlre (Zuid-Limburg)

Voor rondleidingen en informatie: www.brand.nl

Assortiment van deze brouwerij: Brand Pilsener, Brand Up, Brand Weizen, Brand Lentebock, Brand Dubbelbock, Brand Imperator, Brand Sylvester, Brand Zwaar Blond, Brand IPA, Brand Saison, Brand Porter, Brand Session IPA, Brand Ongefilterd, Brand Oud Bruin.

Brand Session IPA is het nieuwe bier in het assortiment van de Brand Bierbrouwerij. Dit bier is ontwikkeld door thuisbrouwer Jeroen Free en samen met de brouwers van Brand in Wylre gebrouwen. Dit type bier bevat minder alcohol en bevat minder hopbitterheid dan de meeste IPA’s. Dit bier is vanaf de eerste week van februari 2018 voor consumenten in de grote supermarkten en bepaalde bierwinkels en bierwebshops vekrijgbaar.