Salade met Camembert, appel, rode biet en bleekselderij en Brand Lentebock

Type bier: Lentebock

Ingrediënten voor vier personen:

  • 250 gram Camembert, ambachtelijke kwaliteit
  • 1 kleine zoetzure appel, geschild, zonder klokhuis
  • 1 rode biet, gekookt
  • 1 bleekselderijstengel, draadjes verwijderd
  • 4 eetlepels vers sinaasappelsap
  • 3 theelepels bloemenhoning
  • 4 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
  • 1eetlepel vers citroensap
  • 75 gram gemengde sla, met bijvoorbeeld rucola, botersla, eikenbladsla
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De zoetzure appel in dunne plakjes of reepjes snijden en met citroensap besprenkelen om verkleuring tegen te gaan. De rode biet in dunne plakjes of reepjes snijden. De bleekselderijstengel in dunne reepjes snijden. In een mengkom het sinaasappelsap, de bloemenhoning en de olie met de staafmixer mengen en op smaak brengen met peper en zout. De gemengde sla, zoetzure appel, rode biet en bleekselderij op borden plaatsen. De in plakjes gesneden Camembert en de dressing erover verdelen. Met warme toast of reepjes ciabatta serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas met Brand Lentebock. De frisse smaak van dit bier van 6,5 vol%, verkregen door de Saazer hop, komt goed tot zijn recht met de frisheid van de appel, bleekselderij en de dressing in combinatie met de zachte, romige en subtiele smaak van de ambachtelijke Camembert.

Brand Bierbrouwerij Brouwerijstraat 2 – 10 6321 AG Wijlre (Zuid-Limburg)

Voor rondleidingen en informatie: www.brand.nl

Assortiment van deze brouwerij: Brand Pilsener, Brand Up, Brand Weizen, Brand Lentebock, Brand Dubbelbock, Brand Imperator, Brand Sylvester, Brand Zwaar Blond, Brand IPA, Brand Saison, Brand Porter, Brand Session IPA, Brand Ongefilterd, Brand Oud Bruin.