Avocado met krab, ei en Petrus Blond

Type bier: Blond Licht

Ingrediënten voor vier personen:

  • 250 krabvlees, gekookt
  • 2 rijpe avocado’s, ontpit
  • 2 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
  • 3 theelepels vers citroensap
  • verkruimeld eigeel van 2 hardgekookte eieren
  • takjes verse bieslook
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

In een mengkom het krabvlees met de mayonaise en het citroensap mengen. Op smaak brengen met peper en zout. De avocado’s met dit mengsel vullen en met het verkruimelde eigeel en bieslook garneren. Een goed gekoeld glas Petrus Blond bij dit gerecht serveren. De fijne aromahoppen zorgen voor een verfrissende toets, die goed past bij de zachte smaak van de krab, de romige avocado en het verkruimelde eigeel.

Nieuwe Smaken, is gevestigd in Breda. www.nieuwe-smaken.nl

Nieuwe Smaken vertegenwoordigt in Nederland de bieren van Antwerpse Brouw Compagnie, De Brabandere (voorheen Bavik), Brasserie Val-Dieu, Paulaner Brauerei. Voor de bieren van deze brouwerijen, zie de site.

Nieuwe Smaken is een site voor horeca ondernemers. Via deze nieuwe site krijg je informatie, tips en als je dit wilt ook advies. Laat je raken door de verhalen en verrassen door de smaken.

Periodiek zal een recept van Biercuisine op deze site worden geplaatst.