Tomaat met krab en groene asperges en Cuvée des Trolls

Type bier: Blond, licht

Ingrediënten voor vier personen:

  • 4 middelgrote trostomaten
  • 175 gram krabbenvlees, gekookt
  • 3 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
  • 8 verse groene asperge punten, schoongemaakt
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De aspergepunten in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen. De trostomaten halveren en zoveel mogelijk uithollen. De holte met weinig zout bestrooien. In een mengkom het krabbenvlees met de mayonaise mengen. Op smaak brengen met peper en zout en over de trostomaten verdelen. Met puntasperges garneren. Een goed gekoeld glas Cuvée des Trolls van Dubuisson. De fruitige aroma’s van dit ongefilterde blond bier van 7 vol% komen goed tot hun recht bij de zachte smaak van de krab in combinatie met de frisse smaak van de tomaat.

Brasserie Dubuisson  Ch. De Mons 28 B 7904 Pipaix B elgië

www.dubuisson.com

Voor het uitgebreide assortiment van deze brouwerij, zie de website