Salade met gerookte heilbotfilet, bleekselderij, kerstomaatjes en Westmalle Trappist Tripel

Ingrediënten voor vier personen:

• 350 gram gerookte heilbotfilet, in dunne plakjes
• 1 kleine bleekselderijstengel
• 8 kerstomaatjes
• 1 kleine zoetzure appel
• 3 eetlepels vers citroensap
• 6 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
• 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
• 75 gram gemengde sla met o.a. botersla, rucola, snijbiet
• peper uit de molen en zout naar smaak
• Westmalle Trappist Tripel, als begeleidend bier

Bereidingswijze:

Een dressing maken van 6 eetlepels olie en 2 eetlepels vers citroensap. Goed mengen en op smaak brengen met peper en zout. De draadjes van de bleekselderij afsnijden en in flinterdunne reepjes of plakjes snijden. De zoetzure appel schillen, klokhuis verwijderen en in kleine blokjes snijden. In een kom doen en met 1 eetlepel vers citroensap bevochtigen om verkleuren tegen te gaan. De sla op borden rangschikken en de plakjes heilbotfilet, bleekselderij, gehalveerde kerstomaatjes en de dressing erover verdelen. Met fijngeknipte verse bieslook garneren. Met licht geroosterd stokbrood of reepjes licht geroosterd Turks brood serveren, vergezeld van een licht  gekoeld glas Westmalle Trappist Tripel.

Trappistenbrouwerij Westmalle, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle, Belgie

www.trappistwestmalle.be

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Westmalle Trappist Dubbel, Westmalle Trapist Tripel