Haring met appel, knolselderij, mierikswortel en Reuz Blond


Type bier: blond

Ingrediënten voor vier personen:

• 4 nieuwe haringen, schoongemaakt, in plakjes
• 1 zoetzure appel, geschild, zonder klokhuis, in blokjes
• 6 eetlepels knolselderij, in dunne reepjes of blokjes
• 4 theelepels geraspte mierikswortel, vers of uit potje
• 4 eetlepels mayonaise, liefst zelf gemaakt
• 2 eetlepels verse fijngeknipte bieslook
• 3 eetlepels kleine kappertjes, op olie of azijn
• Licht geroosterde sneden stokbrood of ciabatta of plat Turks brood
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

In een mengkom de blokjes appel, reepjes of blokjes knolselderij, mierikswortel en mayonaise goed mengen. De knolselderij (indien niet voorradig), kan worden vervangen door verse bleekselderij, zonder draadjes. Op smaak brengen met peper en zout. De mengkom gedurende 1 uur of iets langer in de koelkast plaatsen. Uit de koelkast halen, gelijkmatig op bordjes plaatsen. Met fijngeknipte bieslook en kleine kappertjes garneren. Een goed gekoeld glas ReuZ Blond erbij serveren. Dit fruitige bier van 6,2 vol% past goed bij de licht zilte smaak van de nieuwe haring in combinatie met de zoetzure smaak van de appel, de frisse toets van de knolselderij (of bleekselderij) en de subtiele toets van de mierikswortel met mayonaise.

Reuzenbieren bv Burgemeester Maeijerstraat 22 5066 VL Moergestel www.reuzenbieren.nl


Bieren in het assortiment van deze brouwerij: ReuZ Blond, ReuZ Dubbel, ReuZ Hot Summer, ReuZ Black IPA, ReuZ Stout, ReuZ Lentebock, ReuZ Dubbelbock, ReuZ Winterbier. Voor de volledige lijst, zie website.