Groene asperges met Ganda ham en Parmezaanse kaas

Ingrediënten voor vier personen:

• 8 groene asperges
• 4 plakjes Ganda ham
• 4 eetlepels snippers of sliertjes Parmezaanse kaas
• 2 eetlepels olijfolie, extra vierge
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De harde onderkant van de asperges afsnijden, in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en vervolgens laten afkoelen. De ham halveren en de asperges hierin wikkelen. Over borden verdelen en met de snippers of sliertjes Parmezaanse kaas garneren. Naar smaak een straaltje olijfolie over de asperges verdelen en met warme toast of ciabatta serveren. Aanbevolen bieren: Augustijn Blond, Saison d' Erpe Mere, Saison Dupont, Omer Traditional Blond.

Ganda ham is een ambachtelijke, drooggezouten ham. Het droogzouten en de naturlijke rijping zorgen voor een delicate smaak. Er worden geen nitriet, smaak- of kleurstoffen toegevoegd. De ham is oorspronkelijk afkomstig uit de omgeving van Gent (Ganda is de vroegere Keltische naam van deze stad) en wordt door de firma Corma in Destelbergen geproduceerd.

Informatie: www.ganda.be