Runderworstjes met uien- en dadelsaus en Westmalle Trappist Dubbel

Type bier: Donker, licht (Trappist Dubbel)

Ingrediƫnten voor vier personen:

  • 400 gram runderworstjes, bio kwaliteit
  • 2 middelgrote uien
  • 6 ontpitte dadels
  • 1 takje verse tijm
  • 5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 1,5 dl Westmalle Trappist Dubbel
  • 2 dl runderbouillon
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De ontpitte dadels in stukjes snijden en gedurende 1 tot 2 uur in een mengkom in het bier wellen. De uien schillen en in stukjes snijden. Twee eetlepels olie in een braadpan verhitten en de stukjes ui roerbakken. Bouillon, de gewelde stukjes dadel en restant van het bier en het takje tijm toevoegen. De hittebron op de laagste stand zetten en gedurende 20 tot 25 minuten met de deksel op de pan stoven. Het takje tijm verwijderen en op smaak brengen met peper en zout. Na het stoven pureren, eventueel zeven en warm houden. Drie eetlepels olie in een koekenpan verhitten en de runderworstjes kort om en om bakken. Hittebron op de laagste stand zetten en aan beide kanten nog 3 tot 4 minuten verwarmen. De runderworstjes met de saus over voorverwarmde borden verdelen en met aardappelpuree of kleine aardappelkroketjes en beetgaar gekookte broccoliroosjes of reepjes groene- of spits kool serveren. Een licht gekoeld glas Westmalle Trappist Dubbel erbij drinken. Dit volmondige bier met een aangenaam licht zoetje, is in harmonie met de licht zoete smaak van de saus in combinatie met de runderworstjes.

Trappistenbrouwerij Westmalle, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle, Belgie

www.trappistwestmalle.be

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Westmalle Trappist Dubbel, Westmalle Trapist Tripel