Roodbaarsfilet met mango, komkommer, bleekselderij en Brand Blond

Type bier: Blond, zwaar

Ingrediënten voor vier personen:

  • 500 gram roodbaarsfilet (of zeebaarsfilet, of zeewolffilet), in plakken
  • 1 halve, niet te rijpe mango, geschild, ontpit, in kleine blokjes
  • 6 eetlepels komkommer, zonder schil en zaadlijst, in kleine blokjes
  • 6 eetlepels bleekselderij, zonder draadjes, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels pikante chilisaus, met knoflook
  • 2 eetlepels vers citroen- of limoensap
  • 6 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 klein Spaans pepertje, zonder zaadjes (optie)
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

In een mengkom de blokjes mango, komkommer en bleekselderij met de pikante chilisaus, citroen- of limoensap en 3 eetlepels olie mengen. Liefhebbers van extra pikant kunnen een fijngehakt klein Spaans pepertje, zonder zaadlijst, toevoegen. Dit mengsel gedurende 2 uur op een koele plaats of in de koelkast zetten. De plakken roodbaarsfilet met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. Vervolgens met weinig bloem bestuiven. Drie eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag verhitten en de roodbaarsfilets om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. Zo warm mogelijk met het mengsel van de mango en reepjes stokbrood of ciabatta serveren. Een goed gekoeld glas Brand Blond erbij serveren. Dit frutige, volmoutige bier van 8,5vol% met een aangename hoppigheid, komt goed tot z’n recht bij de smaak van de vis in combinatie met de pikante toets van het mengsel met de mango en de frisheid van de blokjes bleekselderij.

Brand Bierbrouwerij Brouwerijstraat 2 – 10 6321 AG Wijlre (Zuid-Limburg)

Voor rondleidingen en informatie: www.brand.nl

Assortiment van deze brouwerij: Brand Pilsener, Brand Up, Brand Weizen, Brand Lentebock, Brand Dubbelbock, Brand Imperator, Brand Sylvester, Brand Blond (voorheen Brand Zwaar Blond), Brand IPA, Brand Saison, Brand Porter, Brand Session IPA, Brand Ongefilterd, Brand Oud Bruin.