Bloemkoolroosjes met amandelen, ansjovis, rode paprika en Westmalle Trappist Tripel

Type bier: Blond, zwaar  (Trappist Tripel)

Ingrediënten voor vier personen:

  • 300 gram bloemkoolroosjes
  • 6 ansjovisfilets, op olie
  • 75 gram ontvelde amandelen
  • 1 teentje knoflook, geschild
  • 3 tot eetlepels olijfolie, extra vierge
  • 3 eetlepels reepjes geroosterde rode paprika
  • peper uit de molen en zout naar smaak

 Bereidingswijze:

De bloemkoolroosjes in een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en laten afkoelen. De ansjovisfilets, amandelen, olijfolie en het teentje knoflook in een mengkom doen en met de staafmixer pureren. Naar smaak peper uit de molen toevoegen. De puree gelijkmatig over de bloemkoolroosjes verdelen en met reepjes geroosterde rode paprika garneren. Een licht gekoeld proefglaasje (15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel erbij serveren. Dit fruitige, volmondige bier van 9,5vol% komt goed tot z’n recht bij de zilte smaak van de ansjovis in combinatie met de smaak van de amandelen en de licht geroosterde smaak van de rode paprika.

Trappistenbrouwerij Westmalle, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle, Belgie

www.trappistwestmalle.be

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Westmalle Trappist Dubbel, Westmalle Trappist Tripel