Beenham met bietjes, bleekselderij, mierikswortel en ZHB Tripel


 Type bier: Blond bier, zwaar (Tripel)

 Ingrediënten voor vier personen:

  • 250 gram beenham, in dunne plakjes
  • 100 gram rode bietjes, gekookt, in dunne reepjes of blokjes
  • 1 kleine bleekselderijstengel, zonder draadjes, in dunne reepjes of blokjes
  • 1 eetlepel mierikswortel, uit pot
  • 3 eetlepels verse roomkaas
  • 3 eetlepels mascarpone of crème fraîche
  • 2 eetlepels fijngeknipte verse bieslook
  • vers bietenblad, enkele blaadjes
  • sneden licht geroosterde ciabatta of volkorenbrood
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De rode bietjes, bleekselderij en mierikswortel met de verse roomkaas en mascarpone mengen. Op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel over de plakjes beenham verdelen. Met fijngeknipte verse bieslook en een bietenblaadje garneren. Naar smaak met licht geroosterde sneden ciabatta of volkorenbrood serveren. Een goed gekoeld glas ZHB Tripel erbij serveren. Dit fruitige, goudblonde bier van 8,4 vol% met een aangename lichte bitterheid in de afdronk, combineert goed met de smaak van de ham, de zachte smaak van de groenten en vooral de pittigheid van de mierikswortel en de smaak van de verse bieslook.

Zuid-Hollandse Bierbrouwerij Strijplaan 168 2285 HW Rijswijk

www.zuidhollandschebierbrouwerij.nl

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Assortiment van deze brouwerij: ZHB 1881 Blonde Ale, ZHB 1894 Weizen, ZHB 1916 Lentebier, ZHB 1913 Tripel, ZHB 1921 Dubbelbok