Komkommer met zalmfilet en Seef

Type bier: Blond bier, licht

Ingrediënten voor vier personen:

  • 1 kleine komkommer
  • 200 tot 250 gram verse zalmfilet, in stukjes of blokjes
  • 100 gram licht gerookte zalmfilet, in stukjes
  • 4 tot 5 eetlepels piepkleine blokjes bleekselderij, draadjes verwijderd
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels roomkaas
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 5 radijsjes, in dunne plakjes
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

De stukjes of blokjes verse zalmfilet met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. De olie in een wok of koekenpan verhitten en de zalmfilet kort roerbakken. Na het roerbakken op smaak brengen met peper en zout en goed laten afkoelen. In een mengkom de zalmfilet en de stukjes licht gerookte zalmfilet met de crème fraîche en roomkaas mengen. Met een vork zo fijn mogelijk maken of met de staafmixer lichtjes pureren. Vervolgens de piepkleine blokjes bleekselderij erdoor roeren. Zoveel mogelijk de zaadlijst uit de komkommer verwijderen en in de lengte met een kaasschaaf repen snijden. Het mengsel van zalm over de repen verdelen en eventueel met een houten prikkertje vastzetten. Met dunne plakjes radijs garneren. Een goed gekoeld glas Seef van 6,5 vol% erbij serveren. Dit verfrissende goudblonde bier met een licht kruidige toets past goed bij de frisse smaak van de komkommer, bleekselderij en radijs in combinatie met de smeuïge smaak van het mengsel van de zalm.

Boldbeers www.boldbeers.nl

Boldbeers vertegenwoordigt in Nederland de bieren van Paulaner en de Antwerpse Brouw Compagnie.

Bieren van de Antwerpse Brouw Compagnie: Seef, Super Cadix, Nonkel Pater