Makreel met rode biet, grove mosterd en Westmalle Trappist Tripel

Ingrediënten voor vier personen:

• 400 tot 500 gram verse makreel filets
• 200 gram rode biet, gekookt, in kleine blokjes
• 150 gram vastkokende aardappelen, geschild, gekookt, in kleine blokjes
• 3 eetlepels grove, pittige mosterd
• 2 eetlepels mayonaise
• 2 theelepels fijn gekneusde witte peperkorrels
• 2 eetlepels bloem
• 3 tot 4 eetlepels zonnebloemolie
• zout, naar smaak

Bereidingswijze:

Overgebleven graatjes met een pincet uit de filets verwijderen. Met weinig zout bestrooien en kort laten rusten. In een mengkom de blokjes rode biet, aardappel, grove mosterd, mayonaise en fijn gekneusde witte peperkorrels mengen. Op smaak brengen met zout. Gedurende 1 uur in de koelkast plaatsen. De makreel filets gelijkmatig met de bloem bestuiven. De olie in een koekenpan (met antiaanbaklaag) verhitten en de filets om en om lichtbruin bakken. Af en toe omkeren. Met het mengsel van rode biet serveren. Een licht gekoeld proefglaase (15 cl) of glas Westmalle Trappist Tripel van 9,5 vol% erbij serveren. De fruitige toets van onder meer banaan, de volmondige smaak van dit blonde bier en het subtiel bittertje in de afdronk, passen goed bij de aardse smaak van de rode biet en de pittige toets van de grove mosterd.

Trappistenbrouwerij Westmalle, Antwerpsesteenweg 496, 2390 Westmalle, Belgie
www.trappistwestmalle.be

Bieren uit het assortiment van deze brouwerij: Westmalle Trappist Dubbel, Westmalle Trappist Tripel