Spitskool met gemengde paddenstoelen, hoisin saus en Duits & Lauret Dubbelbock

)

Type bier: Bockbier (Dubbelbock

Ingrediënten voor vier personen:

• 1 middelgrote spits- of groene kool
• 50 gram kastanjechampignons
• 50 gram shiitake
• 50 gram oesterzwammen
• 3 eetlepels hoisin saus
• 1 sjalot, geschild, in dunne stukjes
• 2 teentjes knoflook, uit de knijper
• 3 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
• 15 cl groente bouillon
• peper uit de molen en zout naar smaak

Bereidingswijze:

Gave bladeren uit de spits- of groene kool snijden. In een stoommandje boven heet water beetgaar stomen en vervolgens laten afkoelen. De paddenstoelen schoon vegen. De harde onderkant van de paddenstoelen afsnijden en in stukjes scheuren of snijden. De olie in een wok of koekenpan verhitten en de stukjes samen met de dunne stukjes sjalot kort roerbakken. Bouillon erdoor roeren en op de laagste hittebron 5 minuten laten pruttelen. Tegen het einde de geperste knoflook en de hoisin saus erdoor roeren. Deze ingedikte aromatische soja saus heeft een licht zoete smaak In de wok of koekenpan iets laten afkoelen en op smaak brengen met peper en zout. Dit mengsel over de koolbladeren verdelen. Oprollen en eventueel met een prikkertje vastzetten. Naar smaak zeer kort in de magnetron of voorverwarmde oven verwarmen. Als aperitiefhapje serveren of als maaltijd, vergezeld van zilvervliesrijst of mihoen. Een licht gekoeld glas Duits en Lauret Dubbelbock erbij serveren. De geroosterde moutsoorten, aromatische hopsoorten en subtiele houttoets van dit bockbier van 7,5 vol% komen goed tot hun recht bij de licht aardse smaak van de paddestoelen, het subtiele zoetje van de hoisinsaus in combinatie met de smaak van de spitskool.

Fortbrouwerij Duits & Lauret Fort Everdingen Noodweg 2 4121 KK Everdingen
www.duitslauret.com

Assortiment van deze brouwerij: onder andere Duits & Lauret Blond, Duits & Lauret Extra Blond , Duits & Lauret KIEM, Duits & Lauret Dubbelbock, Duits & Lauret Stout, Duits & Lauret Winterstout, Duits & Lauret Biere de Garde Brune (4 jaargangen beschikbaar). Van het vat verkrijgbaar: Smoked Porter, Wiess (ongefilterde Kölsch), Alt en Amber.

Bezoek eens het proeflokaal bij de brouwerij voor de bieren van het vat en andere bieren.

Voor verkooppunten en verkrijgbaarheid in cafés en restaurants, zie: www.duitslauret.com

Deze dubbelbock heeft tijdens de ‘Dutch Beer Challenge 2020’ een gouden medaille gewonnen in de desbetreffende categorie.